|
Post by ljubicica plava on Mar 17, 2008 10:00:35 GMT -5
NIKAD VISE
Na Kordunu mome pjesme se ne ore vise nema ojkaca od Petrove gore.. Nema vise tajnih sastanaka mladih cura i ljepih momaka..
Otisle su cure sa Korduna otisle su preko rijeke Une za Srbiju moj rodni Kordune..
Otisle su kad su mlade bile u Srbiji bracna gnjezda svile rodni Kordun nisu jos zaboravile..
|
|
|
Post by ljubicica plava on Mar 23, 2008 9:36:04 GMT -5
OJ KRAJINO MOJA ! Otisli su snjegovi sad se vide bregovi, pusta sela,pusta polja OJ KRAJINO MOJA.. Proljece i tamo stize sve ce opet da prolista, potoci ce da zubore u mislima ko i prije OJ KRAJINO MOJA.. Ali tamo nista nije, nista nije ko i prije nase njive, nase staze tudje noge sada gaze OJ KRAJINO MOJA.. Krajisnici tvoji sada svi daleko zive, ponekad ti dodju samo da te vide i da ti se dive OJ KRAJINO MOJA.. ___________________________________________________ Mili Bozeā¦! Mili Boze ocul docekati da se narod sav na Kordun vrati, I pjesmom ga Ratko Sarac prati, nek se one stare pjesme ore grupe Kordunasa sa Petrove gore.. Brane Pajic nek dodje u goste da zapjeva staru pjesmu pozdravljam te Vrginmoste.. Dodji Momo i ti sa Banije tvoje pjesme nikad dosta nije, svoje srce pjesmama si dao Baniju si svoju opjevao.. Licani ljepo pjevat znaju neka dodju da nam zapjevaju.. Zapjevajte Licku pjesmu nasu necu vode iz frizdera dajte onu sa Plitvickih jezera.. Mile Delija neka dugo zivi da zapjeva onu pjesmu ja te volim Oj kamenu sivi.. KRAJISKE PJESME NEK SE ORE KRAJISKIH GRUPA SVE DO ZORE!!!!!
|
|
|
Post by Cadjo on Mar 23, 2008 19:39:58 GMT -5
....suupppeeeerrrrrrr >ljubicice moja<
|
|
|
Post by ljubicica plava on Mar 26, 2008 12:58:54 GMT -5
SELO MOJE !
RJEKA KORANA STO ZUBORI I SLAPOVI BISTRI PJENE, VRACAJU ME U DJETINSTVO I DJECACKE USPOMENE..
TAMO MI JE OTAC, MAJKA OSTAO JE DIO MENE, SELO MOJE KRAJ KORANE SACUVAJ MI USPOMENE..
MAJKA MI JE GOVORILA UVJEK SINE DOBAR BUDI U KRAJINI NASOJ SINE RADJAJU SE DOBRI LJUDI.
KRAJ KORANE SPAVA SELO TUSILOVIC SE ONO ZOVE, U SELU ME CEKA MALA ZENICU SE JOS GODINE OVE!!
Veseli svatovi po mene ce doci u haljini bijeloj sa dragim cu poci, svatovi ce pjevati pjesme da se ore na Kljucaru selu kraj Petrove gore..
|
|
|
Post by Lane sa Korane on Mar 30, 2008 10:20:37 GMT -5
OD KARLOVCA DO KLADUSE !
OD KARLOVCA DO KLADUSE OJ KRAJINO MOJA MILA SVE SU SRPSKA SELA BILA.. AL DODJOSE SVE KOMSIJE NASE SA KORDUNA SRBE OTJERASE..
SELA NASA OPLJACKASE, PA IH ONDA ZAPALISE. TAMO DALEKO U MOM KRAJU GDJE SU NASE KUCE BILE VISE SE NEPOZNAJU..
NIKO TAMO NE PROLAZI ZARASLI SU SVI PUTEVI, GDJE SU NASA SELA BILA RASTU SUME I KOROVI..
VRATICE SE KRAJISNICI JER IH TAMO NESTO ZOVE.. OCISTICE SVOJE NJIVE SAGRADITI KUCE NOVE!!
|
|
|
Post by ljubicica plava on Apr 5, 2008 16:51:19 GMT -5
OJ TUDJINO PROKLETA
Tamo negdje sa Balkana Krajiska se pijesma cuje jece brda i doline moje Krajine..
U tudjini jasno vidim Krajinu kao sliku, to pijevaju Kordunasi kada idu na prelo u Liku..
Oj tudjino ostavljam te kuci idem preko plavog mora mene zove rodni Kordun i Petrova gora..
Rodna grudo vracam ti se, vracam ti se ja sto prije iz tudjine dolazim ti dok mi kosa sijeda nije..
Zove mene rodno selo i livade cvijetne rosne, nadaj me se oj Krajino ja Ti stizem preko Bosne!!
|
|
|
Post by ljubicica plava on Apr 8, 2008 12:25:10 GMT -5
Ameriko,Ameriko
Otiso si dragi preko Okeana a u srcu mome osta bolna rana, na stolu osta samo prazna casa preko Okeana ode sreca nasa..
Ameriko,Ameriko zemljo daleka ti si puna mojih Krajisnika..
Gledam praznu casu u ocima suze, oj daleka zemljo ti mi dragog uze..
Kad pozelis dragi ti se meni vrati nemoj da ti srce u tudjini pati, tebe ceka na Kordunu stara ljubav mila nisam te jos dragi ja zaboravila..
Opet cemo ko nekada zagrljeni biti iz iste case vino opet cemo piti, usne ce se tada sastaviti iskra koja tinja zarom zapaliti..
Ameriko ,Ameriko zemljo daleka ti si puna mojih Krajisnika..
Dodji kuci mili Krajisnice dosta mi je tvoje prazne price, ako neces ti ostani tamo pa se pati ja te nikad vise necu zvati..
Zbogom ostaj oj ljubavi stara dobro znades da te moje srce vara, imam para al ti doci necu sa drugom zenom ja sad dijelim srecu..
|
|
|
Post by plavOOka on Apr 12, 2008 14:05:40 GMT -5
PLAVOOKA ..
PLAVOOKA DVA TI OKA TVOJA BIL NA JESEN CELA BITI MOJA..
DO JESENI TI RAZMISLI MALA BILI POSLA ZA MENE BECARA..
BECAR CE DOBRO DA TE PAZI U JESENJE DUGE NOCI MAZI..
KAD SE S PRELA BECAR KASNO VRATI JA CU TEBI PIJESMU ZAPJEVATI.
PLAVOOKA DALI SI ZASPALA JESIL MENI MIJESTO UGRIJALA..
POKRAJ TEBE KADA LEGNEM MALA ZAGRIJ MALO SVOJEGA BECARA..
|
|
|
Post by ljubicica plava on Apr 13, 2008 11:31:25 GMT -5
SVADBA MOJA Dodji kuci mili brate jer moja se svadba sprema, kakva ce mi svadba biti ako tebe brate nema.. Kad svatovi pome dodju prvo kolo ti povedi, zelja mi je mili brate kad obucem vjencanicu za ruku me ti izvedi.. Dodji brate da pozdravis moje svate, da poljubis zeta svoga neka vide da nevjesta ima brata rodjenoga.. Zelja mi je mili brate na svadbi da se proveselis, u novi zivot kada podjem da prvi sestri svojoj sretan put Ti pozelis. Ako nema tebe brate da ispratis moje svate svi ce se veseliti ali ja cu tuzna biti..
|
|