|
Post by tratur on Jul 27, 2007 13:29:31 GMT -5
Prvo da vam se zahvalim na svemu ovome sto cinite, a posebno na slikama iako na nas starije djeluju kao malj.Ko kaze da dusa ne moze da boli grdno se vara. Nego vecina vas zna Desu Dapcevu,vraca se Desa iz skole i pita je pokojna baba Soka- mati Djure Seta Deso janje s kolko si prosla Desa sva vazna veli Ja sa edan baba Soko E crna Deso kako sa edan Bogami da se njesam borla ne bi dobila ni taj edan
|
|
|
Post by Joka i Cadjo on Jul 30, 2007 7:21:24 GMT -5
...hahaaa, Desin biser ;D...a bilo ih je jos, bas ih sad ja i Joka pricamo (kod Joke sam u posjeti u Torontu). Pozdrav prijateljima i TRATURU koji nam zadaje probleme da pogodimo o kome se radi (ja kazem mora da je to , a Joka kaze, nije nego ovaj ) ; ::)D
|
|
|
Post by tratur on Aug 7, 2007 16:32:39 GMT -5
Veliki pozdrav za Joku i Cadju moje dobre komsije (Krstinja-K.Kosa) a nadam se i prijatelje.
Prvi dan skole u Krstinji, (za neupucene to je ono mjesto dje se na zabavu nije smjelo bez pancira, pijes svoju pivu i gledas preda se ako si mislio da se u komadu vratis kuci), jedan malisa iz prvog razreda se zamislio i gleda kroz prozor jedva cekajuci da zvoni. Pridje uciteljica i svom snagom bubnu dnevnikom o sto. Mali skoci ko oparen: U J...A TE JA UCITELJICE AL ME PREPADE
Nego zadnji put spomenuh Djura Seta, cuo sam da je jako bolestan i da mu je brat Mico iz Nisa tamo.
|
|
|
Post by Setin komsija on Aug 10, 2007 12:03:43 GMT -5
Cuo sam i ja da je Djuka Seto jako bolestan, zao mi ga...stalno smo se salili na 'njegov racun'. Sjecam se kad smo jos derani bili Mesar Mocan volio ga zezati i izvoditi 'bokserske udarce' ali da ga ne udari nego da se ruka zaustavi blizu nosa...pokusao tu caku izvesti i na Seti, ali nas Djuka oprezan, malo se prestrasio uzvrati udarac i Mesara pravo u nos, krv potece a mi u smijeh ;D ;D Ja sam mu ostao duzan jednu sliku koju sam mu obecao poslati, >Nas Djuka u zagrljaju sa Kokirjanskim snasama<
|
|
|
Post by Cadjo on Nov 22, 2007 19:08:05 GMT -5
Tuzna vijest sa Korduna, nema nam vise i NASEG Djuke-Sete Petrovica. Neka je mu je +++ VJECNA SLAVA +++ Cadjo sa familijom.
|
|