|
Post by prijatelj Cadjo on Jul 14, 2007 10:54:12 GMT -5
Nekad davno u najvecoj sobi 26, u opcini Vojnic, radili su i druzili se Zeljo, Damir, Mirko, CikaCane, Mica, Bosa i inspektor Vinko-Cadjo…
Bila je to SOBA u kojoj su se slijevale sve informacije iz cijele opcine Vojnic, znalo se tu tko pocinje graditi kucu, tko otvara trgovinu ili gostionu, tko otvara kakav biznis i naravno tu su se izdavale dozvole za iste…ali,u toj sobi uz Bosinu prvu jutarnju kavicu ispricavale su se i druge pricice i saljive dogodovstine u cemu je glavu ulogu vodio prijatelj Zeljo.
Vjerujem da ce se netko od tih prijatelja javiti i ispricati koju pricicu, ako ih se jos sjecaju?
Danas smo se razisli na sve strane svijeta, veze nisu puknule, cujemo se ponekad, rijedje se vidjamo, ali ‘pravo prijateljstvo’ postoji i dalje.
Ovih dana (11 dana) da bi video svoje prijatelje iz SOBE 26 napravio sam za nevjerovati 4600 milja (8000 km), najprije sam posjetio MicuM.(750 km udaljenu), a onda smo zajedno krenuli na put do prijatelja MirkaV. u Feniks.Na dugom putu sa kolima kroz Ameriku (prosli smo 10 drzava), obisli smo mnoga poznata mjesta: LasVegas (tu smo bacilli kocku i dobro se provodili do kasno u noc, nesto nezaboravno),Kalifornija i LosAngeles (kakve plaze, koliko velik i lijep grad, pa posjete u Hollywood, BeverlyHills), i napokon stizemo do starog prijatelja iz SOBE 26, MirkaV. u Feniksu (drzava Arizona).
Kako nas je lijepo docekao,nasa kordunaska hrana, izlasci i visecasovno sjedenje u njegovom bazenu i uz pivicu sjecanje na ‘ljepote nase mladosti sa Naseg Korduna’. Sigurno se i Vama mnogim stucalo.
|
|
|
Post by Cadjo on Jul 14, 2007 18:44:43 GMT -5
|
|
|
Post by Cadjo on Nov 17, 2007 20:57:31 GMT -5
Na SerbianCafeu naisao sam na pricicu vezana za >sobu26< i zove se >Manja MJESALICA< ...buduci su uveli 'obaveznu registraciju' za pisanje, tamo nemogu pisati ali cu sve to kopirati ovdje, pa pogledajte ........za Bulat(X)...volio je Cika Cane >MJESALICE<, ispricati æu jednu pricicu, bilo je to davno, ti si bio 'maci' i tad si još jasio na svome 'tomos' motoricu, otkud si dobivao gorivo?, ne znam...bila je okudica za benzinom...bile su uvedene restrikcije, jedan dan su vozili parni, a jedan dan neparni brojevi na registracijama. U sobi 26, Cika Cane ispred opcine Vojnic bio je zaduzen za izdavanje bonova za benzin seoskim domaæinstvima za motorke, mjesalice itd... Dodje jedna mladja snasa, auu dobraaa iz Kusaje i veli>onaj moj nije moga doæi, ja sam bila u Veterinarskoj i usput navratila po bon za 'moju mjesalicu'<...a Cika Cane?, malo mu se brk nasmija pa veli>dobro vidjecemo,dali ste na spisku?...samo da vidim?<...malo razmisli, pa ponovo priupita, ali ozbiljno>kakva je tvoja mjesalica, VELIKA ili MALA???<...znajuci njegove sale znali smo nasto puca (o) + oIo ... Mlada snasa se malo zbunila, rado bi dobila vise benzina pa veli:>VELIKA<, a mi 'bezobrazni' pa u smijeh, hahaaa... ;D ............. ...koji to >MI<, dali je tu bio i CORDON ?....
|
|
|
Post by Zeljina pricica on Apr 17, 2009 0:16:15 GMT -5
.......TETKA..... ......prvo radno mjesto na kojem sam radio bila je referada za urbanizam....dosao sam u vrijeme kad je bilo bas dosta posla...na moju nevolju razbolio mi se kolega Damir koji je radio na gradjevinskim dozvolama, pa sam uz svoj posao dobio i njegov. Uz to stalno neko urgira...imam dosta poznanika kojim treba izici u susret....Samnom u kancelariji radi i daktilografkinja Bosa i moli me da njenoj tetki uradim urbanisticke uvjete, kako bi tetka mogla otcjepiti gradjevinsku parceleu od poljoprivrednog zemljista.....Pitala je Bosa par puta "Kad ces ono napraviti tetki"...Ali ja nikako stici....Ne znam gdje mi je glava...treba napraviti pripremu za uporabnu dozvolu nove drvne tvornice u D.Vojnicu....pocinje gradnja "pogona " Beti"Metlika u Krstinji....zivkaju prijatelji....Bosa opet nako...sad vec vise radi reda upita "El gotovo ono tetkino?" Reko "Nije!"....I tako dan za dan, pun stol papira, suglasnosti, uvjeta, dozvola....ja ljucan..cura otisla na more sa drugaricom....meni sefica ne da slobodno.... Kad jedno jutro ..ja vec rano sav u papirima i guzvi...Ulazi Bosa i pita "Esi li napravio ono mojoj tetki?"....Ja ni nedizem glave ....reko "Jeba ti ja tetku" .....A kad sam podigao glavu .....tektka stoji iz Bose ......
|
|