|
Post by Cadjo on Jul 29, 2006 14:20:18 GMT -5
Stalno sam volio, a ovo mi je sada bila prilika da ponovo poslije dugo godina vidim i podsjetim se mnogih vec zaboravljenih starih stvari (Joskino dvoriste je bilo idealno)...pa pogledajmo Poceo sam od 'drvljanika' i 'magarca'...moja kcerkica me odmah priupitala 'tata, pa gdje si ti naslikao magarca, ja ga nigdje nevidim'... ;Dsvi smo se rasmijali ;D Babica i klepac, brus i tobalca i mnogo, mnogo toga imageshack.us/
|
|
|
Post by Cadjo on Jul 29, 2006 14:28:16 GMT -5
|
|
|
Post by Doktor on Jul 30, 2006 8:19:25 GMT -5
Hehehehe ,ja sam mladji ali ono nije babica vec obican cekic !!!! ;D ;D ;D
|
|
|
Post by Cadjo on Jul 31, 2006 9:11:54 GMT -5
|
|
|
Post by Doktor on Aug 1, 2006 7:34:41 GMT -5
Kod nas na Baniji je bilo samo MACAKA ;D ;D ;D,a mislim i na Kordunu, nego jedino ako ti netvrdis drugacije!!!!!!! ;D
|
|
|
Post by Cadjo on Aug 3, 2006 10:21:21 GMT -5
Doktore, odgovor je tacan ;D Evo jos nekih stvarcica koje vec pomalo zaboravljamo kako su izgledale i cak kako se zovu. Sjetio sam se one pricice, koju sigurno i Vi znate Dosla nasa 'gospodja' iz inostranstva i vidi grablje na dvoristu i pita 'sta je ovo'...Caca joj veli:'pa Miljo kceri, nije vrag da si zaboravila'...stade Milja na zubce od grabalja, grablje se ispravise i drzak maznu Milju po 'celenci' ;D...a nasa ce 'gospodja Milja'... "Jebem'ti GRABLJE sto me udarise ";D Nije Milja zaboravila, ali nismo ni MI GUMENJAK MLIN NA STRUJU (za 'srotanje'kuruza : RULINKA ili KOMINJACICA RULJACA ZA REPU i Korabu ;D A vidi ovo lijepo slovo 'A', kazala je moja kcerka...to je RALICA I na kraju BOKET za veren'ku u potoku, zbog njegova imena dosta puta sam se zakacio sa zenom Banijkom, kaze nije BOKET nego ....... , e sad da Doktor kaze kako on zove to? i sto je ispravno (kako ga zovu krajisnici, hrvati, u Srbiji), bas me interesira
|
|
|
Post by Tajana on Aug 10, 2006 11:06:39 GMT -5
;D he,he,he
Kod mene se ova kanta za mlijeko zvala BOKEC, a i ti si u pravu, tu su rijec donjeli nasi stari englezi-amerikanci od engl.rijeci [bucket-b^kit] i prekrstili u BOKEC ili BOKET ;D
|
|
|
Post by Doktor on Aug 13, 2006 17:49:54 GMT -5
Ma i kod mene se zvala BOKEC, Pozdrav Cadjo,bio sam ovih dana malo zauzet,ali onaj gumenjak bez platona se ne priznaje,a onaj "mlin na sruju" je kod nas bio cekicar;ako se nevaram mozda samo malo drugaciji model!!!
|
|
|
Post by Cadjo on Aug 18, 2006 8:49:14 GMT -5
Na tavanu od stale pronasao sam dosta stvari (zipku, skrinju, reseto,peglu....), a i stari 'kredenac' koji sam opisao u knjizi 'Sjecanje na KORDUN'...u opisu sam mu promasio samo boju, cini mi se da je bio" plave 'varbe", a sad vidim da je zelen
|
|
|
Post by Doktor on Dec 2, 2006 15:01:14 GMT -5
Gde si Cadjo,sta se dela po dvoristu !!!
|
|
|
Post by Cadjo on Dec 3, 2006 10:20:11 GMT -5
Pozdrav Doktore,posla se uvjek nadje...pa valjda znas koji se u ovo zimsko vrijeme delaju poslovi Pa mesarija je pocela, jucer smo mesarili,stavili u pac meso, napravili bezbuste i smjese za kobasice ...danas topimo mast (uuu bice zmara) i pravimo kobasice...ako si u 'Italy' navrati, nije ti daleko. A kod tebe?...cuo sam da ste tu skoro festali u Busijama, dali se 'mali' zenio ili.... ...pozdrav
|
|